Cocotxes de bacallà al pil-pil
• 1,5 Kg de bacallà de salaó
• 8 alls
• 1 pebre de cirereta gros
• 3/4 d'oli extra verge
• 1 ceba blanca grossa
• 3 tomàtigues madures
• 1 pebre vermell gros
Començar a desalar les cocotxes el dia abans, procurant deixar-les amb un puntet de salaó.
En una paella amb part de l'oli hi posem al mateix temps la ceba tallada en juliana, el pebre vermell a tires fines i les tomàtigues sense pell i ben capolades que es vagin sofregint molt a poc a poc; no hi ha pressa.
En un altre paella amb la resta de l'oli hi fregim els alls pelats i tallats per llarg amb el pebre de cirereta fet bocins, quan els alls comencin a enrossir-se els retiram i hi tirem les cocotxes perquè bullin a foc fluix uns 10 minuts.
Mentre encalentir una greixonera de fang on hi posarem les cocotxes i anirem afegint l'oli de fregir-les mentre donem amb les dues mans un moviment de vaivé i circulars a la greixonera de manera que lligui l'oli amb la "mel" que desprèn la pell de les cocotxes, procurant que lligui ben espès. Una vegada hi hem posat tot l'oli, hi afegirem el sofrit, sense aturar-nos de remanar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada