Lasagna napolitana
• 10 plaques de lasagna verda
• 10 plaques de lasagna groga
• 300 g de mozarella
• 100 g de formatge parmesà
• 400 g de carn picada de vedella
• 200 g de carn picada de porc
• 2 cullerades soperes de farina
• 1 L. de llet
• 100 g de bacon
• 1 pot de tomàtiga triturat (850 g)
• 3 alls
• 1 ceba grossa
• nou moscada, pebre, sal i orenga
• 1 tassó de conyac
Es tallen la ceba i els alls a trossos molt petits. Es fregeix fins que està mig cuit, després s'hi fica la carn i quan està daurada s'hi posa el conyac i un poc d'orenga i es deixa reduir, finalment s'hi fica la tomàtiga i es deixa que es faci lentament.
Per altre banda es talla el bacon petit i quan està daurat s'hi afegeix la farina amb un poc de mantega i després la llet i es fa una beixamel molt clara.
Llavors es col·loca dins un motlle de pirex (20 x 35 cm) en el següent ordre: beixamel, orenga, lasagna verda, mozarella, lasagna groga, bolonyesa, lasagna verda, beixamel, orenga, lasagna groga, mozarella, orenga, lasagna verda, mozarella, orenga, bolonyesa, lasagna groga, beixamel, parmesà, mantega, mozarella.
• 10 plaques de lasagna groga
• 300 g de mozarella
• 100 g de formatge parmesà
• 400 g de carn picada de vedella
• 200 g de carn picada de porc
• 2 cullerades soperes de farina
• 1 L. de llet
• 100 g de bacon
• 1 pot de tomàtiga triturat (850 g)
• 3 alls
• 1 ceba grossa
• nou moscada, pebre, sal i orenga
• 1 tassó de conyac
Es tallen la ceba i els alls a trossos molt petits. Es fregeix fins que està mig cuit, després s'hi fica la carn i quan està daurada s'hi posa el conyac i un poc d'orenga i es deixa reduir, finalment s'hi fica la tomàtiga i es deixa que es faci lentament.
Per altre banda es talla el bacon petit i quan està daurat s'hi afegeix la farina amb un poc de mantega i després la llet i es fa una beixamel molt clara.
Llavors es col·loca dins un motlle de pirex (20 x 35 cm) en el següent ordre: beixamel, orenga, lasagna verda, mozarella, lasagna groga, bolonyesa, lasagna verda, beixamel, orenga, lasagna groga, mozarella, orenga, lasagna verda, mozarella, orenga, bolonyesa, lasagna groga, beixamel, parmesà, mantega, mozarella.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada