Lasagna napolitana

• 10 plaques de lasagna verda
• 10 plaques de lasagna groga
• 300 g de mozarella
• 100 g de formatge parmesà
• 400 g de carn picada de vedella
• 200 g de carn picada de porc
• 2 cullerades soperes de farina
• 1 L. de llet
• 100 g de bacon
• 1 pot de tomàtiga triturat (850 g)
• 3 alls
• 1 ceba grossa
• nou moscada, pebre, sal i orenga
• 1 tassó de conyac
Es tallen la ceba i els alls a trossos molt petits. Es fregeix fins que està mig cuit, després s'hi fica la carn i quan està daurada s'hi posa el conyac i un poc d'orenga i es deixa reduir, finalment s'hi fica la tomàtiga i es deixa que es faci lentament.
Per altre banda es talla el bacon petit i quan està daurat s'hi afegeix la farina amb un poc de mantega i després la llet i es fa una beixamel molt clara.
Llavors es col·loca dins un motlle de pirex (20 x 35 cm) en el següent ordre: beixamel, orenga, lasagna verda, mozarella, lasagna groga, bolonyesa, lasagna verda, beixamel, orenga, lasagna groga, mozarella, orenga, lasagna verda, mozarella, orenga, bolonyesa, lasagna groga, beixamel, parmesà, mantega, mozarella.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Confit d'ànec amb compota de poma

Tallarins amb cloïses